Wie ben ik:

Mijn naam is Mike Rasenberg, 34 jaar oud, en ik woon al mijn hele leven in Tilburg. Sporten zit in mijn bloed: Al vanaf mijn vijfde ben ik lid van atletiekvereniging Atilla in Tilburg. Al snel bleek dat ik niet echt aanleg had voor de technische onderdelen, maar wel voor het hardlopen. Naast atletiek heb ik vaak ook andere sporten gedaan: zowel vroeger gestimuleerd door mijn ouders, uit eigen interesse of meegegaan naar sporten van mijn vrienden zoals judo, turnen, handbal, zaalvoetbal, klimmen/boulderen en boksen. Tot enkele jaren geleden ging ik nog ieder jaar skiën en sinds kort zoek ik ook wat uitdaging in het mountainbiken. De keuze om fysiotherapie te gaan studeren was een logische voor mij: ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de werking van het lichaam en dan voornamelijk bij sporten. Daarnaast wilde ik graag iets doen waarbij ik mensen kon helpen. In 2011 ben ik dan ook afgestudeerd als fysiotherapeut en direct begonnen met een post hbo-opleiding sportfysiotherapie. Naast sportfysiotherapie heb ik ook een specialisatie in handtherapie. Ook heb ik diverse opleidingen en cursussen gedaan rondom knieklachten. Zelf ben ik me de laatste jaren ook meer aan het verdiepen in de looptechniek, houding en vanuit daar het maken van analyses van het menselijk lichaam.

Belangrijker nog in mijn leven dan sporten en fysiotherapie is mijn gezin: ik ben getrouwd met Evelien en heb een zoon en een dochter.

Fysiotherapeut met de volgende specialisaties:

  • Sportfysiotherapeut
  • Handtherapeut
  • Reumatische klachten
  • Knie klachten
  • Trauma revalidatie
  • Maken van (hardloop)analyses

Overig:

  • Personal trainer
  • Hardlooptrainingen verzorgen
  • Sportpsychologie en coaching i.o.
  • Coordinator dopingcontroles.

Mike als atleet:

Lopen is zoals genoemd altijd al mijn voornaamste onderdeel van de atletiek geweest. Voor mijn 15e deed ik af en toe nog wel eens aan verspringen en hordenlopen, maar daarna heb ik me volledig gericht op het hardlopen. In de jaren als Junior B en A trainde ik dan ook vooral voor de 1500 meter op de baan (af en toe 800 meter en af en toe 5000 meter) en kon ik best goed meedraaien. De nadruk ging steeds meer naar de 5000 meter op de baan en 5 kilometer op de weg met af en toe een 10 kilometer. Op mijn 19e werd ik gevraagd om de Steeplechase voor de competitie te doen en dat ben ik toen als vast onderdeel voor de competitie blijven doen. Rond mijn 28e ging het daar ineens een stuk beter mee en op mijn 31e heb ik dan ook mee gedaan op het NK.

Momenteel train ik op een lager pitje, maar begint het toch weer te kriebelen om doelen te stellen en volgend jaar na 3 jaar toch ook weer de steeplechase op te pakken.

 

PR`s:

800m: 2:01:32
1500m: 4:18:20
5000m:16:49
3000m Steeplechase: 10:39:35

5km:16:41
10km: 35:36
Ten miles: 1:01
Halve marathon: 1:23:05

 

Zilver NK 35+ op de Steeplechase